Er jeg den eneste som ikke likte GTA IV?

 

Er jeg den eneste som ikke likte GTA IV?

 

Jeg ble sittende å diskutere spill med en venn for noen dager siden, hvor fokus var å prate litt om de spillene vi mente var helt tipp topp.
Under en slik diskusjon er det vel umulig å unngå at Grand Theft Auto dukker opp, men hvorfor Grand Theft Auto IV? Det er jo ikke noe tipp topp spill...?

 

 

Grand Theft Auto

 

Jeg husker enda når jeg prøvde det første GTA spillet som ble utgitt. Det var så utrolig gøy å løpe fritt rundt i en by å bare slå deg løs. En ting jeg husker spesielt godt var musikken når du hoppet inn i bilene. Musikken reflekterte på en måte biltypen du kjørte. Hoppet du f.eks. inn i en pickup så var det jo naturligvis country på radioen. Veldig morsomt!


GTA er et tipp topp spill!

 

 

Grand Theft Auto II

 

GTA II var også gøy. Det var på en måte hele forgjengeren opp igjen bare mye bedre. Det var vel egentlig ikke noe spesiell overhaling på grafikken eller lyden, men spillet var større. Jeg husker enda at jeg stadig prøvde å finne denne berømte monstertrucken som skulle stå et sted i byen.


GTA II er et tipp topp spill!

 

 

Grand Theft Auto III

 

Så kommer GTA III i full 3D!
På den tiden var faktisk dette spillet veldig nyskapende...eller...vertfall nyskapende i den form at du her kunne slå deg mer løs enn andre slike type spill. Vi hadde jo på den tiden et spill som heter Driver, som på en måte lignet litt.

Men GTA III var det første spillet i sin klasse hvor du faktisk kunne gå ut av bilen din, slå ned en stakkars gammel dame for deretter og forsvinne i et helikopter. Humoren i spillet var bare helt fantastisk, jeg koste meg hvert sekund med GTA III og jeg har aldri blitt mer skuffet enn når jeg hadde spilt gjennom hele spillet - jeg vil ha mer!


GTA III er et tipp topp spill!

 

 

Grand Theft Auto: Vice City

 

GTA: Vice City er kanskje min favoritt i serien. Jeg elsker atmosfæren i spillet og hvordan spillet skaper en veldig gjennomført parodi av 80 tallet. Musikken i bilene er bare så utrolig lattis hver eneste gang.
Jeg klarte jo aldri å la være å få latterkrampe når du trillet rundt på en moped med en hel politi-hær etter deg iført fargerike 90 talls klær.


GTA: Vice City er et tipp topp spill!

 

 

Grand Theft Auto: San Andreas

 

GTA: San Andreas, trenger jeg egentlig si noe om det?
GTA: San Andreas er et fenomen vi aldri vil se i hverken denne serien eller spillindustrien igjen tror jeg.


Det at det denne gang var 3 forskjellige byer med hver sin egen atmosfære, og ikke minst muligheten til å kjøre ut på landet gjorde dette spillet mer eller mindre perfekt. En annen ting med dette spillet var at de denne gang hadde mye mer fokus på humor, men litt mer avansert humor istedet for den typiske prompe-humoren (*host* Saints Row *host*).


Rockstar hadde tydelig våget å være litt mer grove i dette spillet.
Et eksempel på det er jo at den første utgivelsen av spillet måtte trekkes tilbake når foreldre verden rundt freaket helt ut etter å ha oppdaget en spillbar sex-scene i spillet. Jeg synes bare det var morsomt jeg.


GTA San Andreas er et tipp topp spill x2!

 

 

Grand Theft Auto IV

 

Så kommer GTA IV. Jeg tror det beste er at jeg tar frem det som faktisk er bra med spillet, så heller ta det som er dårlig til slutt.
Grafikken er super! Jeg satt litt med haka i gulvet første gang jeg startet spillet. Musikken og radiokanalene er veldig bra, noe de som regel alltid er i GTA.
Skyte-mekanismen hadde fått en makeover som jeg følte fungerte mye bedre. Skuespillet var veldig, veldig bra gjennomført!


Men så kommer det som drar spillet ned...

Hva skjer med at atmosfæren i spillet får deg til å føle at du står på en gravplass midt på mørkeste natta? Det er ingen farger, det er trist og kaldt.
Hva skjer med at historien i spillet ikke fanger deg i det hele tatt? Jeg liker ikke historien rundt Niko Bellics familie. Jeg ser at det kan være et morsomt plott med en slik historie, men GTA IV får det ikke til.
Den er rett å slett kjedelig og forutsigbar.
Og hva skjer med alt fokuset på narkotika? Det er helt greit å putte dette inn i spillet, som også er blitt gjort i forgjengeren, men her blir det ikke fremstilt som noe idiotisk eller morsomt, her blir det på en måte tatt veldig seriøst og på en måte som om det er 'ok' med narkotika.


Det er kun en karakter i spillet som fikk meg til å le; Bruce, eller "Brucie". En muskelskar totalt hektet på treningen sin og sin egen mojo. Jeg har aldri sett et morsommere glis og en livligere spillkarakter i hele mitt liv.
Men resten av karakterene er egentlige ikke morsomme, de er bare dønn seriøse med veldig mørk og dyster atmosfære over seg.


Hele poenget mitt er bare at alle, da mener jeg alle GTA spillene, hadde opp til GTA IV hatt fokus på humor, litt overdrivelse, historie og fantastisk game-play. Det var gøy å spille GTA, det var faktisk drit gøy å spille GTA.
Men med GTA IV så er det liksom ikke gøy på samme måten. Spillet er så seriøst at du føler ikke lengre for å trekke i smilebåndet.


Selvfølgelig er det bra game-play, bra grafikk og lyd, og ikke minst muligheten til multiplayer, men helheten i spillet er milevis fra kvaliteten til forgjengerne.


GTA IV er ikke et tipp topp spill!


 

Konklusjonen min

 

Konklusjonen min er; om du skal kjøpe et GTA spill, kjøp heller et av de eldre spillene i serien. Spillene er bare så utrolig mye mer underholdende og morsomme. Pluss at du kan gjøre mye mer i de spillene.
Nå er GTA V rett om hjørnet og jeg gleder meg til å se hva de har funnet på denne gang.
Jeg bare håper at de har gått litt tilbake og hentet inn mer elementer fra de gamle spillene og at det ikke igjen blir et grått, trist og kjedelig spill i serien.

 

Sleng inn kommentarer på hva du synes om GTA og hvilket som er din favoritt i serien under!

 28 baconskiver

xKoriFTW

12.05.2013 kl.13:05

Nei, ikke bare du som liker GTA IV! :D

Jeg elsker spillet og innlegget ditt!

Even

12.05.2013 kl.13:07

Syntes San Andreas var best. Elsket at man kunne spillet to player på det. Ble mange morsome stunder med Store bror med det spillet. Hisstorien var bra. At det var flere Byer var utrolig. Elsket alle flyene og helikopterene og ikke minst min favoritt ting på hele spillet:

Man kunne kjøre TOG!!!!!

Tor Håkon Werner

12.05.2013 kl.13:07

Hei Addexio! jeg er veldig enig i hva du sier om GTA IV. likte de andre spillene mye bedre! mitt favorittspill må vell bli GTA San Andreas. du kan gjøre så mye mer i det spillet en i GTA IV. i GTA SA så kan du trene, bli tynn eller feit osv. alt var bare mye bedre!

Julius

12.05.2013 kl.13:07

GTA San Andreas er et utrolig bra spill syntes jeg. At SAMP (San Anderas Multi Plater) har kommet for en stund siden er noe av det meste geniale som har skjedd i hele GTA. Folk lager Koder mange forskjellige servere så det blir helt annerledes. The pilots life er en fly server jeg spiller utrloig mye på. Du skal jobbe deg oppover som nybegynner og tjene 1 etter 1 i score. Ettervært som du får mer i score kan du bli en bedre og en mer erfaren pilot og tjene mer penger. Kan også kjøpe seg biler og hus med slots sytem. Annbefaler hvertfall THe Pilots Life!

Even mikal

12.05.2013 kl.13:07

hei addexio gå inn på www.gtav.net og se hva de har forandret

kjempe bra blogg innlegg =D

EinRandomFyr

12.05.2013 kl.13:12

Eller vent til GTA V som kommer i høst.

Aleksander

12.05.2013 kl.13:14

gta iv var skuff..

Alacho

12.05.2013 kl.13:16

Synes story i GTA IV er ganske bra, men ikke spesielt gøy å gå rundt og gjøre ingenting på singleplayer.

Sindre

12.05.2013 kl.13:18

Er enig med deg om alle spillene utenom gta iv. Gta iv ga litt mer dypere og seriøs historie, og vist du synes kun bruce var morsom så tviler jeg på at du spillte det ferdig. Så kom gta iv lost and damned og ballad of gay tony som var enda bedre, knyttet historien inn i flere perspektiver. Virker som du ikke har spillt gta iv nokk her du. Men smak og behag. GTA IV er et av de beste synes jeg.

Mario

12.05.2013 kl.13:21

jeg er enig med deg i noe av det du sier, men er også uenig. jeg synes GTA IV var et bra spill! :)

digger innleggene på bloggen din! :)

Tor Erling Møller

12.05.2013 kl.13:25

Klarer man å kombinere story fra GTA IV, med den fantastiske verden i San Andreas, vil GTA V bli et fantastisk spill. Jeg gleder meg :)

Wampa

12.05.2013 kl.13:41

Jeg synes at GTA IV er et av de beste GTA-spillene. Det er kanskje litt annerledes en de tidligere GTA-spillene, men på noen punkter er det annerledes på en bra måte! man har kanskje ikke alle de valgmulighetene som man har i de tidligere spillene, f.eks San Andreas, og det har kanskje ikke samme humoren, men historien i GTA IV er så grenseløst bra at det gjør opp for alt det negative! Den er kanskje dyster, men dysterheten brukes som et virkemiddel for å fortelle historien. Historien om Nico Bellic er dyster! Derfor er min konklusjon helt annerledes enn din; GTA IV er et tipp topp spill som blir bedre og bedre jo mer du spiller det! Her høres det ut som at du har spilt det for lite!

Kristian L

12.05.2013 kl.13:55

Håper fremtidlige GTA spill kommer til å gjøre som Rockstar's Red Dead Redemption hvor det alltid skjer noe. Fram til nå har det jo egentlig bare vært å løpe rundt i en by hvor det er så å si ingenting å gjøre utenom quests og bowling!

Håkon Grytbakk

12.05.2013 kl.14:24

Jeg synes GTA San andreas er helt klart best i serien! Jeg har fått latterkuler i GTA IV også, men ikke på samme måte som da jeg spilte GTA SA, men nå har jeg heller ikke muligheten til og spille det mere, siden PS2'en min er kaputt! Men jeg må si jeg gleder meg til GTA V kommer ut!

-xbrawz_TreTopp

Duden96

12.05.2013 kl.14:25

Nei du er ikke den eneste. GTA SA er mye bedre enn IV. Etter all tid er det jo GTA V som skal være det beste spillet som er laget når det kommer ut i følge eksperter

Joakim

12.05.2013 kl.14:56

Enig i den Wampa!

Men, skjønner hva Addexio mener også :P

Marius

12.05.2013 kl.15:14

du er ikke den eneste jeg synes GTA IV suger!!!

Boakai

12.05.2013 kl.15:39

Jeg synes GTA IV er best hittil men tipper jeg kommer til å like GTA V bedre når den kommer ut

crazydigital

12.05.2013 kl.23:55

GTA Vice City er nok favoritten min også, har så utrolig mange bra minner fra det spillet. Stemning var helt spesiell. San Andreas dro meg dessverre ikke inn, jeg spilte det lite, kjøpte det heller aldri selv.

IV synes jeg var helt ok, men en litt flat historie. Nico Bellic kunne vært så mye mer interessant. Fikk dessverre aldri helt sympati med verken han eller den familien hans. :p

xTrEkZz

14.05.2013 kl.22:39

Jeg synes alle GTA spillene er dårlig men det er kanskje på grunn av at jeg ikke er så veldig glad i sånne spill som det.

Me

15.05.2013 kl.20:13

Addexio jeg har GTA Episodes from liberty city og der har jeg cheats! Det er gøy og jeg leker meg med spillet jeg kan bruke AK-47 og masse våpen men bra innleg.

Me

15.05.2013 kl.20:15

Foresten Addexio jeg ser på alle videor av deg og er en stor fan!!!!!!¡¡¡¡¡¡

Dennis Vareide

17.05.2013 kl.16:33

GTA: Episodes from liberty city i IV serien er best Addexio.

Jojofane

19.05.2013 kl.22:01

Gta san Andreas er best

emil

25.05.2013 kl.00:14

jeg er veldig god i gta men addexio er de lenge til du spiller happy wheels

emil

25.05.2013 kl.00:27

jeg er god i gta men er det lenge til du skal spille happy Wheels men addexio min bruker på minecraft heter mufenskevin

emil

25.05.2013 kl.19:52

jeg er veldig flink i minecraft

Ole

29.05.2013 kl.16:34

Jeg syntes gta san andreas var bedre en de andre. Det gikk an å sykle og det var ikke et grått spill som gta iv. Da gta 5 kommer hvis det kommer med samme grafikk og ikke grå kvalitet tror jeg dette ville blitt en suksess.

Skriv en ny kommentar

Bjørn Eriksen

Jeg er meg på grunn av at jeg ble født som meg. Elsker spill, film, mennesker og natur! Driver norges største norsktalende YouTube kanal! YouTube.com/Addexio

hits