Hva med en tur ut i verdensrommet?

 

Hva med en tur ut i verdensrommet?

Jeg oppdaget Kerbal Space Program ved et uhell på YouTube da jeg var på let etter tutorial-videoer til Universe Sandbox - en slags rom-simulator.
Etter ca 10 sekunder inn i en video var jeg allerede bestemt på at dette spillet er perfekt for meg!

Kerbal Space Program, eller KSP som det populært blir kalt, er en veldig humoristisk men på samme tid realistisk rom-simulator.
Spillet går ut på å lage dine egne raketter del for del, for så å ta astronauter med deg ut i verdensrommet. Det finnes utallige simulatorer der ute som prøver på det samme, inkludert en simulator uvtiklet av NASA selv, men ingen av disse simulatorene lever opp til det KSP er.

På planeten Kerbin lever det noen rare skapninger som drømmer om å reise ut i verdensrommet. Din oppgave er å hjelpe dem å sette sammen en rakett som vil ta dem ut av atmosfæren og inn i det store mørke rommet.
For å få dette til må du hvirkelig bruke hodet ditt og holde tungen rett i munn. Raketten må være aerodynamisk, den må ikke være for tung, den må ha korrekt mengde bensin, osv.
På raketten kan du lage egne moduler, som f.eks. en landingsmodul som du kan bruke til å transportere astronauter fra Kerbin og ned på andre planeter.

Det er hovedsaklig et spill som er stappet med både humor og veldig mye gameplay, men på samme tid har det et realistisk preg over seg. Du må lære deg litt hvordan luftmotstand fungerer, du må lære deg hvordan du legger både raketter, romferger og stasjoner ut i bane, og du må lære deg hvordan du utfører den perfekte landingen.
Det er nettopp dette jeg elsker med spillet. Jeg elsker hvordan spillet kombinerer realisme og fantasi. Det er ingenting som er mer gøy enn å bygge din egen rakett og se den ta av fra Kerbin for så en time senere lande trygt på en ukjent planet.
Følelsen du får i det du lander og kan gå ut av landingsmodulen din er fantastisk - du føler hvirkelig at du har klart å mestre noe.Det finnes veldig gode opplærings-oppdrag inne i spillet, men den beste måten å lære dette spillet på er å prøve og feile - og gjerne studere de utallige mengdene med KSP videoer som finnes på nettet.
Jeg holder selv på med min egen KSP serie på YouTube hvor jeg prøver ut forskjellige oppdrag i håp om å til slutt ha besøkt alle planetene og månene i spillet.

Ved første øyekast ser spillet veldig enkelt ut, men i det du tar av fra oppskytnignsrampen snur ting veldig fort - ting begynner plutselig å bli veldig komplisert og du har ikke tid til å feilberegne noe som helst.
Feilberegner du vil du mest sannsynlig ende opp med en astronaut som vil sveve rundt i verdensrommet i all tid, eller en som rett å slett aldri kommer seg hjem igjen etter å ha landet på en annen planet.
Men dette gjør bare spillet enda bedre, for hvordan løser du dette? Jo! Du må lage en ny rakett og sette i gang en egen komplisert redningsaksjon!

Jeg har spilt dette spillet i mange, mange, veldig mange timer og jeg er ikke en gang litt lei spillet. Det er noe med denne følelsen av å skyte raketten opp fra oppskytningsrampen og mestre oppdraget du har plottet ut foran deg. Spillet er mildt sagt genialt!

Sjekk ut mine videoer fra spillet for å få et litt dypere innblikk i hva som gjør spillet så genialt!7 baconskiver

August Hjerpås

17.05.2013 kl.16:22

Fortsett med serien da ;)

Hermann Sørensen

17.05.2013 kl.16:28

Ja, forsett med serien!!

Eskild

17.05.2013 kl.16:41

Flere kerbal episoder!!!!

Marius

17.05.2013 kl.17:10

jaaaaaa eg elsker kerbal space program

Camillascupcakes

17.05.2013 kl.17:38

Jeg er ikke så gira på spill, men siden du er så flink til å skrive fikk jeg nesten lyst til å prøve det :)

Emma lovise

17.05.2013 kl.17:42

utrolig fin blogg

vil du komentere tilbake?

foreste gratizz med dagen ;)

Jonas

20.05.2013 kl.17:54

Hei Bjørn. Jeg syntes det er så gøy å se deg både misslykkes og lykkes i oppdrag på KSP. Jeg vil at du skal fortsette serien. Lykke til :)

Skriv en ny kommentar

Bjørn Eriksen

Jeg er meg på grunn av at jeg ble født som meg. Elsker spill, film, mennesker og natur! Driver norges største norsktalende YouTube kanal! YouTube.com/Addexio

hits