Prison Architect eller Prison of Bugs?

 

 

Prison Architect eller Prison of Bugs?

Den siste tiden har jeg brukt en del timer på spillet Prison Architect, og selv om jeg er ganske hektet på det er jeg fremdeles veldig skeptisk til spillet i sin helhet.

Spillet går ut på å bygge å drive ditt eget fengsel. Det hele starter med at du bruker dine 8 arbeidere til å bygge opp bygningene du trenger - som dusj, kantine, celler, kjøkken, verksted etc.
Du må deretter ansette personalet som skal styre fengselet, f.eks. vakter og leger.
Etter en stund kommer så fangene rullende inn. Jobben din som spiller blir da å passe på at alle «needs» som fangene har blir oppfylt og passe på at ingen klarer å slippe ut av fengselet før tiden deres i fengselet er over.
Du må sette opp daglige rutiner for fangene som involverer mat, dusj, friluft og muligheten til å få besøk av sine familier.

I starten har du 8 fanger, noe som betyr at det å ha full kontroll over fengselet og fangene er null problem - hadde det ikke vært for alle de sykt irriterende bugsene da...
Fanger klarer å sette seg fast i vegger, vakter patruljerer på feil steder, og kokkene dine setter seg fast slik at fangene ikke får maten dem skal ha daglig.
Når det da også plutselig dukker opp en buss med over 20 nye fanger blir alt plutselig bare et stort kaos.

Vaktene klarer ikke å holde følge med fangene, kokkene klarer ikke å lage nok mat, og arbeiderne dine klarer ikke en gang å bygge det du gir dem beskjed om. Istedet for å plassere toalettet du ba dem om å plassere velger dem heller å sette det midt i en døråpning slik at fangene bare kan spasere rett ut av fengselet.
Og om du tror det er så enkelt at du bare kan be en arbeider plukke opp toalettet for å plassere det der det hører hjemme så tar du grådig feil - spillet burde hett Prison of Bugs.

Nå skal det sies at spillet er i alpha, og selvfølgelig kan en ikke forvente at alt skal fungere som varm kniv i smør i en så tidlig versjon, men det er nøyaktig dette jeg reagerer litt på.
Utviklerne har valgt å selge spillet allerede i alpha versjon. Grunnlaget dem bruker for å ta betalt for alpha er at vi kan hjelpe dem å utvikle spillet.
Selvfølgelig er dette en fin taktikk for å få fart i utviklingen av spillet og økonomien, men å begynne salget så tidlig som alpha mener jeg blir litt feil.

Spillet er utrolig gøy, og da mener jeg UTROLIG gøy, men det er ikke spillbart. Du møter stadig på totalt unødvendige bugs som burde blitt prioritert å fikset mye før alt annet dem spytter ut i oppdateringene sine.
F.eks. dette at det konstant kommer inn nye fanger og du til slutt går tom for plass å utvide fengselet burde vel kanskje hatt litt høyere prioritet enn andre ting.

Igjen, jeg skjønner at dem velger å selge spillet i alpha, og det er gøy at vi kan spille spillet allerede nå, men når jeg såg den ene traileren deres ble jeg litt sjokkert over innstillingen dem har til spillet selv.
I traileren vises det en vakt som blir omringet av sinte fanger, og i bakgrunn sitter spillutviklerne selv å forteller hvordan denne vakten ikke har noen mulighet til å forsvare seg for det rett å slett ikke er lagt inn i spillet enda.
Slikt reagerer jeg på, jeg synes det er totalt unødvendig å begynne og ta betalt for et spill når utviklerne selv egentlig sier at spillet ikke fungerer som det skal enda.
Vaktene kan nå forsvare seg, så dette er blitt fikset, men kunne de ikke ventet til beta versjonen i det minste før dem lanserte spillet?

Poenget jeg vil frem til er det at jeg synes indie-utviklere i dag tar seg litt vel mye frihet til å ta betalt for spillene før dem i det hele tatt er spillbare. Selvfølgelig kan spillet være gøy i alpha men det som nå kommer til å skje er at jeg blir lei spillet før det i det hele tatt er noen ferdig fullversjon i siktet.
Jeg føler det utviklerne driver med her er å utnytte publikum for å tjene inn penger på et uferdig produkt for så å gjemme seg bak det grunnlaget at dem tar betalt for å få hjelp til utviklingen.
Så langt har dem fått inn ca 2 500 00 dollar, det utgjør rundt 14 000 000 norske kroner - og arbeiderne klarer fortsatt å sette fra seg toalettene i døråpninger?

Hva mener du? Kommenter gjerne!8 baconskiver

Kristiande

29.05.2013 kl.13:38

Jeg har sett andre folk spille det. Men da bugger det ikke...?

Gaute Hansen

29.05.2013 kl.14:04

Er det ett spill.

Adrian2k

29.05.2013 kl.18:10

Jeg har spilt dette spillet selv. Jeg prøvde å bygge bygninger uten mellomrom mellom bygga. POFF! Arbeiderne stuck. Jeg skulle lissom få en sånn person til et område.. Wops trykka feil.. Får ikke lov til å styre han mere..

Dette er et spill som de har fått over 14 millioner norske kroner BØR de sette seg i gang her. 30$ for et spill med masse bugs? Dette funker ikke. Jeg elsket å se folk spille det til jeg spilte det og fikk alt til å stå stille uten grunn og sånt. Prison and Bugs eller Prison whit Bugs, vil jeg like å kalle det.

Jørgen

29.05.2013 kl.20:58

Husk, det er alpha...

AsBJØRN

30.05.2013 kl.14:42

Jeg har sett Sjin (fra yogscast crewet) spillet det spillet det ser veldig morsomt ut.

Smoking Man

30.05.2013 kl.18:09

Møe bugs, spess med deployment. Men det med at du får fanger hele tia kan du stoppe på Reports og prisoners, der kan du også velge om du vil ha Low, medium eller high risk fanger eller bare stoppe inntaket helt til du har fått byggd deg opp :)

freddyfriky

04.06.2013 kl.16:24

som sagt er spillet i alfa da, vi må bare være tolmodige.

Tobias

04.06.2013 kl.20:56

Hei Addexio!

Jeg og mine vennr lurer på om du vil vere med i en av episodene til ToDiggereOgEPus, vi skal spille Cops and Robbers. Ta kontakt med ToDiggereOgEnPus på YouTube om du er med!

http://www.youtube.com/user/ToDiggereOgEnPus

Mvh. ToDiggereOgEnPus

Skriv en ny kommentar

Bjørn Eriksen

Jeg er meg på grunn av at jeg ble født som meg. Elsker spill, film, mennesker og natur! Driver norges største norsktalende YouTube kanal! YouTube.com/Addexio

hits